- ۱۶ خرداد, ۱۴۰۳
- مدیر
- دیدگاه: 0
- اخبار, افتخارات, دسته بندی نشده, وبلاگ
به نام خدا
لبنیات | |||
نام | مزاج | مصلح | |
پنیر | تازه: سرد و تر/ کهنه، پاستوریزه: گرم و خشک | مغز گردو، آویشن، نعنا خشک، سبزیهای معطر مانند ریحان | |
خامه | پاستوریزه و غیر پاستوریزه: سرد و تر | عسل | |
دوغ | پاستوریزه و غیر پاستوریزه: سرد و تر | سیر، آویشن، نعنا، کاکوتی، پونه | |
سرشیر | سرد و تر | عسل | |
شیر | پاستوریزه یا استریلیزه: سرد و تر | عسل، گلاب | |
شیر | محلی تازه: گرم و تر | عسل، گلاب | |
قراقروت | سرد و خشک | انواع فلفل، سیاهدانه، زیره | |
کره | پاستوریزه و غیر پاستوریزه: گرم و تر | عسل، شکر سرخ | |
کشک | پاستوریزه و غیر پاستوریزه: سرد و خشک | سیر، نعنا خشک، پونه کوهی | |
ماست | پاستوریزه و غیر پاستوریزه: سرد و تر | سیر، آویشن، نعنا، کاکوتی، پونه | |
برخی ریشههای خوراکی | |||
نام | مزاج | مصلح | |
پیاز | گرم و خشک | شستن با آبنمک، سرکه(ترشیِ پیاز)، آب انار | |
انواع ترب | گرم و تر | نمک، عسل، زیره | |
چغندر | گرم و خشک | خردل، آبغوره، پختنش با عدس و سرکه(آش) | |
زردک | گرم و تر | انیسون و سایر ادویه گرم | |
سیب زمینی | سرد و تر | دارچین، زنجبیل، آویشن | |
سیر | گرم و خشک | پختن در آبنمک، روغن بادام، کره، گشنیز | |
شلغم | گرم و تر | فلفل، زیره، خردل، سرکه(آش)، شکر سرخ | |
موسیر | گرم و تر | انیسون و سایر ادویه گرم | |
برخی بذرهای رایج | |||
نام | مزاج | مصلح | |
اسفرزه | سرد و تر | عسل | |
بارهنگ | سرد و خشک | عسل | |
بالنگو | گرم و تر | عسل | |
خاکشیر | گرم و تر | عسل | |
برخی صیفیجات | |||
نام | مزاج | مصلح | |
بادنجان | گرم و خشک | آبنمک، سرکه، روغن کنجد، زیره، گلپر، انار، پیاز، زنجبیل تازه، گوشت بره | |
خربزه | گرم و تر | آب انار ترش، سرکه | |
طالبی | گرم و تر | آب انار ترش، سرکه | |
هندوانه | سرد وتر | عسل | |
خیار بوتهای | سرد و تر | پوست کندن، پودر زیره، عسل(مربای خیار با عسل) | |
فلفل سبز | گرم و خشک | گلاب | |
اقسام کدو | سرد و تر | عسل، زیره، نعنا، نمک، روغن زیتون، فلفل(در گرم مزاج)، آبغوره و سرکه(سرد مزاج) | |
گوجه فرنگی | سرد و تر | روغن زیتون | |
برخی سبزیها | |||
نام | مزاج | مصلح | |
اسفناج | سرد و تر | پختن با روغن بادام یا روغن حیوانی، دارچین، فلفل | |
برگ چغندر | گرم و خشک | خردل، آبغوره، عدس(آش) | |
پونه | گرم و خشک | سرکه | |
پیازچه | گرم و خشک | شستن با آبنمک، سرکه(ترشی پیازچه)، آب انار | |
ترخون | گرم و خشک | عسل، کرفس(مثل خورش کرفس ترخون) | |
تره | گرم و خشک | گشنیز | |
جعفری | گرم و خشک | بادرنجبویه | |
خرفه | سرد و تر | کرفس، نعنا(خورش کرفس خرفه نعنا) | |
ریحان | گرم و خشک | نیلوفر | |
شنبلیله | گرم و خشک | سکنجبین، انیسون، کاسنی، برگ اسفناج، خرفه | |
شوید | گرم و خشک | آبلیمو، آبغوره، سکنجبین ساده | |
کاهو | سرد و تر | نعنا، کرفس، زیره | |
کرفس | گرم و خشک | انیسون | |
گشنیز | سرد و خشک | زرده تخم مرغ+ فلفل+ نمک، آب مرغ یا مرغ+ دارچین | |
لوبیا سبز | سرد و تر | دارچین+ زنجبیل+ فلفل+ نمک+ خردل+ زیره+ گوشت+ روغن زیتون+ آویشن | |
مرزه | گرم و خشک | سرکه(در تهیه ترشی مرزه هم اضافه شود.) | |
نعنا | گرم و خشک | کرفس | |
برخی حبوبات و غلات | |||
نام | مزاج | مصلح | |
باقلای تازه | سرد و تر | عسل، پوست کندن، جوشاندن در آب و دورریختن آب، روغنبادام پونه، مرزه، فلفل، دارچین، آویشن، زیره، گلپر | |
باقلای خشک | سرد و خشک | ||
برنج | سرد و خشک | خیساندن در آب و نمک، پختن با زعفران، زیره سیاه، شوید | |
جو | سرد و خشک | رازیانه، انیسون، روغنهای گیاهی | |
ذرت | سرد و خشک | روغنهای گیاهی | |
عدس | سرد و خشک | مرزه، سرکه، گلپر، روغنبادام و کنجد و گاو، پونه، زعفران، پختن با گوشت جوان | |
گندم | گرم و تر | سرکه کهنه | |
لپه | گرم و خشک | کتیرا | |
اقسام لوبیا | گرم و تر | دارچین، زنجبیل، آویشن، فلفل، زیتون، زیره، نمک، پختن با گوشت جوان، خردل | |
ماش | سرد و خشک | زیره، سماق، روغنبادام، دارچین، زنجبیل، فلفل، خردل | |
نخودسبز | سرد و تر | دارچین، زنجبیل، آویشن، فلفل سیاه | |
نخود | گرم و خشک | زیره، شوید | |
برخی انواع میوهها | |||
نام | مزاج | مصلح | |
آلبالو | سرد و خشک | عسل(مربای آلبالو) | |
آلو و آلوچه | سرد و تر | عسل، زیره، روغن زیتون | |
انار ترش | سرد و خشک | عسل | |
انار شیرین | سرد و تر | زنجبیل، انار ترش | |
انبه | گرم و خشک | زنجبیل، کمی نمک، مویز، روغن زیتون | |
انجیر تازه | گرم و تر | سکنجبین | |
انجیر خشک | گرم و تر | گردو، آویشن، انیسون، بادام | |
انواع انگور | گرم و تر | تخم کرفس، سکنجبین | |
بالنگ | سرد و خشک | عسل(مربای بالنگ) | |
به | معتدل و تر | عسل(مربای به)، انیسون | |
پرتقال | سرد و تر | عسل | |
انواع خرما | گرم و تر | آبانار، بادام، سکنجبین، گلاب، سرکه، کاهو | |
زردآلو ترش | سرد و تر | عسل(مربای هر کدام)، انیسون، زیره، روغن زیتون | |
زردآلو شیرین | گرم و تر | ||
زرشک | سرد و خشک | میخک، شکر سرخ | |
زیتون | گرم و خشک | مغز گردو و بادام، عسل، سرکه | |
سیب | گرم و تر | دارچین | |
کیوی | سرد و تر | عسل(مربای کیوی) | |
گلابی | گرم و تر | عسل، دارچین، هل، رازیانه، مربای زنجبیل، کندر، زیره | |
لیمو شیرین | سرد و تر | عسل | |
لیمو ترش | سرد و خشک | عسل و شکر | |
موز | گرم و تر | عسل، شکر، مربای زنجبیل | |
مویز | گرم و تر | عسل، شکر، مربای زنجبیل | |
نارنج | سرد و خشک | سکنجبین، عناب، آبمیوههای ترش | |
نارنگی | سرد و تر | عسل | |
هلو | سرد و تر | عسل، مربای زنجبیل | |
برخی انواع گوشت و محصولات پروتئینی | |||
نام | مزاج | مصلح | |
اردک | گرم و خشک | کرفس، پونه، پختن با سرکه، نخود، شوید، تره، دارچین | |
بز | سرد و خشک | کمی نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره، خرما | |
بلدرچین | گرم و خشک | روغن کنجد، روغن بادام، آب انار، روغن زیتون | |
بوقلمون | گرم و خشک | گشنیز، سماق | |
خروس | گرم و خشک | سرکه، آبغوره، روغنهای گیاهی، ادویه گرم | |
شتر | گرم و خشک | جوشاندن با روغن زیتون، پختن با کمی نمک و شوید، فلفل، سرکه، زیره | |
شترمرغ | گرم و خشک | سرکه، روغن | |
غاز | گرم و خشک | آب انار، زیره، دارچین، فلفل، زنجبیل | |
قرقاول | گرم و خشک | سکنجبین | |
کبوتر | گرم و خشک | پختن با آبغوره یا سرکه، کرفس، سماق، شوید، تره، نخود | |
کبک | گرم و خشک | ترشیهای طبیعی، سکنجبین | |
گاو | گرم و خشک | دارچین، فلفل، زنجبیل، پیاز، گلپر، سیر، زیره | |
گنجشک | گرم و خشک | آبانار، آبغوره، دارچین، هل | |
گوساله | گرم و تر | گشنیز، سماق، مرزه | |
گوسفند | گرم و تر | گشنیز، سماق، مرزه | |
انواع ماهی | سرد و تر | پختن با روغن کنجد یا بادام شیرین، زنجبیل، آویشن، عسل، ادویه گرم | |
ماهی حلوا سفید | گرم و خشک | پختن با روغن کنجد یا بادام شیرین | |
مرغ | گرم و معتدل | ادویه گرم | |
میگو | گرم و تر | سرکه، شربت انار، زیره، نعنا | |
تخم مرغ | زرده: گرم/ سفیده: سرد | ادویه گرم، کمی نمک | |
پاچه | گرم و تر | گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین | |
جگر سفید | گرم و تر | زیره، خیساندن در سرکه و سپس کباب کردن، دارچین | |
جگر سیاه | گرم و تر | ادویه گرم، کمی نمک، دارچین، گشنیز، زیره، سرکه، کباب کردن | |
دل | گرم و خشک | آویشن، زیره، فلفل، گلپر، خواباندن در روغن کنجد و بعد کباب کردن | |
زبان | گرم و تر | پختن با سرکه یا گشنیز خشک، زیره، مرزه | |
سیرابی | سرد و خشک | گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین | |
قلوه | سرد و خشک | کباب کردن با روغن زیتون، کمی نمک، فلفل، دارچین | |
مغز | گرم و تر | نمک، آویشن، دارچین، زیره، ترشیهای طبیعی | |
برخی انواع ادویه و گیاهان دارویی | |||
نام | مزاج | مصلح | |
آویشن | گرم و خشک | سرکه انگور | |
انیسون | گرم و خشک | رازیانه، سکنجبین | |
اسطوخودوس | گرم و خشک | سکنجبین | |
بادرنجبویه | گرم و خشک | کندر | |
چای سبز و سیاه | گرم و خشک | دارچین، زنجبیل | |
خردل | گرم و خشک | روغنبادام، کاسنی، سرکه | |
دارچین | گرم و خشک | کتیرا، مصطکی | |
رازیانه | گرم و خشک | سکنجبین | |
زردچوبه | گرم و خشک | آبلیمو | |
زعفران | گرم و خشک | انیسون، سکنجبین | |
زنجبیل | گرم و خشک | عسل، روغنبادام | |
زیره | گرم و خشک | عسل، آویشن | |
سماق | گرم و خشک | انیسون، پختن آن با بادنجان | |
سیاهدانه | گرم و خشک | در سرکه خیساندن | |
فلفل | گرم و خشک | روغنهای گیاهی سرد(برای گرم مزاج)، عسل(برای سرد مزاج) | |
قهوه | سرد و خشک | زعفران، گلاب، زنجبیل، نبات | |
کاسنی | سرد و تر | شکر سرخ، سکنجبین، دارچین، هل | |
کاکائو | گرم و خشک | زعفران، گلاب | |
گلپر | گرم و خشک | در سرکه خیساندن، رازیانه | |
گل گاوزبان | گرم و تر | سندل سفید | |
نمک | گرم و خشک | روغنبادام، آویشن، گوشت حیوان جوان | |
وانیل | گرم و خشک | زعفران، گلاب | |
هل | گرم و خشک | کتیرا | |
برخی انواع آجیل و مغزها | |||
نام | مزاج | مصلح | |
بادام هندی | گرم و خشک | عسل | |
بادام درختی | گرم و تر | عسل | |
بادام زمینی | گرم و تر | عسل | |
پسته | گرم و خشک | زردآلو، انار ترش، سرکه، آلو | |
تخم آفتابگردان | گرم و خشک | آبغوره، آب انار، سرکه | |
تخم کدو | سرد و تر | عسل | |
تخم هندوانه | سرد و تر | عسل | |
تخم خربزه | گرم و تر | عسل | |
فندق | گرم و خشک | عسل، شکر سرخ | |
کنجد | گرم و تر | عسل | |
گردو | گرم و خشک | انار ترش، سکنجبین | |
برخی خوراکیهای فرآوری شده | |||
نام | مزاج | مصلح | |
ارده | گرم و تر | سرکه، عسل، شیره انگور | |
روغن زیتون | گرم و خشک | مغز کردو، مغز بادام، سرکه، عسل | |
روغن کنجد | گرم و تر | عسل | |
سرکه | سرد و خشک | روغن بادام شیرین | |
سمنو | گرم و معتدل | سکنجبین | |
شیره انگور | گرم وتر | تخم ریحان | |
شیره خرما | گرم و خشک | سرکه، بادان درختی، سکنجبین | |
عسل | گرم و خشک | آب انار ترش، آبلیمو، سرکه، گشنیز | |
گلاب | سرد و تر | زعفران، شکر | |