- ۱۶ خرداد, ۱۴۰۳
- مدیر
- دیدگاه: 0
- اخبار, افتخارات, دسته بندی نشده, وبلاگ
به نام خدا
| لبنیات | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| پنیر | تازه: سرد و تر/ کهنه، پاستوریزه: گرم و خشک | مغز گردو، آویشن، نعنا خشک، سبزیهای معطر مانند ریحان | |
| خامه | پاستوریزه و غیر پاستوریزه: سرد و تر | عسل | |
| دوغ | پاستوریزه و غیر پاستوریزه: سرد و تر | سیر، آویشن، نعنا، کاکوتی، پونه | |
| سرشیر | سرد و تر | عسل | |
| شیر | پاستوریزه یا استریلیزه: سرد و تر | عسل، گلاب | |
| شیر | محلی تازه: گرم و تر | عسل، گلاب | |
| قراقروت | سرد و خشک | انواع فلفل، سیاهدانه، زیره | |
| کره | پاستوریزه و غیر پاستوریزه: گرم و تر | عسل، شکر سرخ | |
| کشک | پاستوریزه و غیر پاستوریزه: سرد و خشک | سیر، نعنا خشک، پونه کوهی | |
| ماست | پاستوریزه و غیر پاستوریزه: سرد و تر | سیر، آویشن، نعنا، کاکوتی، پونه | |
| برخی ریشههای خوراکی | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| پیاز | گرم و خشک | شستن با آبنمک، سرکه(ترشیِ پیاز)، آب انار | |
| انواع ترب | گرم و تر | نمک، عسل، زیره | |
| چغندر | گرم و خشک | خردل، آبغوره، پختنش با عدس و سرکه(آش) | |
| زردک | گرم و تر | انیسون و سایر ادویه گرم | |
| سیب زمینی | سرد و تر | دارچین، زنجبیل، آویشن | |
| سیر | گرم و خشک | پختن در آبنمک، روغن بادام، کره، گشنیز | |
| شلغم | گرم و تر | فلفل، زیره، خردل، سرکه(آش)، شکر سرخ | |
| موسیر | گرم و تر | انیسون و سایر ادویه گرم | |
| برخی بذرهای رایج | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| اسفرزه | سرد و تر | عسل | |
| بارهنگ | سرد و خشک | عسل | |
| بالنگو | گرم و تر | عسل | |
| خاکشیر | گرم و تر | عسل | |
| برخی صیفیجات | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| بادنجان | گرم و خشک | آبنمک، سرکه، روغن کنجد، زیره، گلپر، انار، پیاز، زنجبیل تازه، گوشت بره | |
| خربزه | گرم و تر | آب انار ترش، سرکه | |
| طالبی | گرم و تر | آب انار ترش، سرکه | |
| هندوانه | سرد وتر | عسل | |
| خیار بوتهای | سرد و تر | پوست کندن، پودر زیره، عسل(مربای خیار با عسل) | |
| فلفل سبز | گرم و خشک | گلاب | |
| اقسام کدو | سرد و تر | عسل، زیره، نعنا، نمک، روغن زیتون، فلفل(در گرم مزاج)، آبغوره و سرکه(سرد مزاج) | |
| گوجه فرنگی | سرد و تر | روغن زیتون | |
| برخی سبزیها | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| اسفناج | سرد و تر | پختن با روغن بادام یا روغن حیوانی، دارچین، فلفل | |
| برگ چغندر | گرم و خشک | خردل، آبغوره، عدس(آش) | |
| پونه | گرم و خشک | سرکه | |
| پیازچه | گرم و خشک | شستن با آبنمک، سرکه(ترشی پیازچه)، آب انار | |
| ترخون | گرم و خشک | عسل، کرفس(مثل خورش کرفس ترخون) | |
| تره | گرم و خشک | گشنیز | |
| جعفری | گرم و خشک | بادرنجبویه | |
| خرفه | سرد و تر | کرفس، نعنا(خورش کرفس خرفه نعنا) | |
| ریحان | گرم و خشک | نیلوفر | |
| شنبلیله | گرم و خشک | سکنجبین، انیسون، کاسنی، برگ اسفناج، خرفه | |
| شوید | گرم و خشک | آبلیمو، آبغوره، سکنجبین ساده | |
| کاهو | سرد و تر | نعنا، کرفس، زیره | |
| کرفس | گرم و خشک | انیسون | |
| گشنیز | سرد و خشک | زرده تخم مرغ+ فلفل+ نمک، آب مرغ یا مرغ+ دارچین | |
| لوبیا سبز | سرد و تر | دارچین+ زنجبیل+ فلفل+ نمک+ خردل+ زیره+ گوشت+ روغن زیتون+ آویشن | |
| مرزه | گرم و خشک | سرکه(در تهیه ترشی مرزه هم اضافه شود.) | |
| نعنا | گرم و خشک | کرفس | |
| برخی حبوبات و غلات | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| باقلای تازه | سرد و تر | عسل، پوست کندن، جوشاندن در آب و دورریختن آب، روغنبادام پونه، مرزه، فلفل، دارچین، آویشن، زیره، گلپر | |
| باقلای خشک | سرد و خشک | ||
| برنج | سرد و خشک | خیساندن در آب و نمک، پختن با زعفران، زیره سیاه، شوید | |
| جو | سرد و خشک | رازیانه، انیسون، روغنهای گیاهی | |
| ذرت | سرد و خشک | روغنهای گیاهی | |
| عدس | سرد و خشک | مرزه، سرکه، گلپر، روغنبادام و کنجد و گاو، پونه، زعفران، پختن با گوشت جوان | |
| گندم | گرم و تر | سرکه کهنه | |
| لپه | گرم و خشک | کتیرا | |
| اقسام لوبیا | گرم و تر | دارچین، زنجبیل، آویشن، فلفل، زیتون، زیره، نمک، پختن با گوشت جوان، خردل | |
| ماش | سرد و خشک | زیره، سماق، روغنبادام، دارچین، زنجبیل، فلفل، خردل | |
| نخودسبز | سرد و تر | دارچین، زنجبیل، آویشن، فلفل سیاه | |
| نخود | گرم و خشک | زیره، شوید | |
| برخی انواع میوهها | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| آلبالو | سرد و خشک | عسل(مربای آلبالو) | |
| آلو و آلوچه | سرد و تر | عسل، زیره، روغن زیتون | |
| انار ترش | سرد و خشک | عسل | |
| انار شیرین | سرد و تر | زنجبیل، انار ترش | |
| انبه | گرم و خشک | زنجبیل، کمی نمک، مویز، روغن زیتون | |
| انجیر تازه | گرم و تر | سکنجبین | |
| انجیر خشک | گرم و تر | گردو، آویشن، انیسون، بادام | |
| انواع انگور | گرم و تر | تخم کرفس، سکنجبین | |
| بالنگ | سرد و خشک | عسل(مربای بالنگ) | |
| به | معتدل و تر | عسل(مربای به)، انیسون | |
| پرتقال | سرد و تر | عسل | |
| انواع خرما | گرم و تر | آبانار، بادام، سکنجبین، گلاب، سرکه، کاهو | |
| زردآلو ترش | سرد و تر | عسل(مربای هر کدام)، انیسون، زیره، روغن زیتون | |
| زردآلو شیرین | گرم و تر | ||
| زرشک | سرد و خشک | میخک، شکر سرخ | |
| زیتون | گرم و خشک | مغز گردو و بادام، عسل، سرکه | |
| سیب | گرم و تر | دارچین | |
| کیوی | سرد و تر | عسل(مربای کیوی) | |
| گلابی | گرم و تر | عسل، دارچین، هل، رازیانه، مربای زنجبیل، کندر، زیره | |
| لیمو شیرین | سرد و تر | عسل | |
| لیمو ترش | سرد و خشک | عسل و شکر | |
| موز | گرم و تر | عسل، شکر، مربای زنجبیل | |
| مویز | گرم و تر | عسل، شکر، مربای زنجبیل | |
| نارنج | سرد و خشک | سکنجبین، عناب، آبمیوههای ترش | |
| نارنگی | سرد و تر | عسل | |
| هلو | سرد و تر | عسل، مربای زنجبیل | |
| برخی انواع گوشت و محصولات پروتئینی | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| اردک | گرم و خشک | کرفس، پونه، پختن با سرکه، نخود، شوید، تره، دارچین | |
| بز | سرد و خشک | کمی نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره، خرما | |
| بلدرچین | گرم و خشک | روغن کنجد، روغن بادام، آب انار، روغن زیتون | |
| بوقلمون | گرم و خشک | گشنیز، سماق | |
| خروس | گرم و خشک | سرکه، آبغوره، روغنهای گیاهی، ادویه گرم | |
| شتر | گرم و خشک | جوشاندن با روغن زیتون، پختن با کمی نمک و شوید، فلفل، سرکه، زیره | |
| شترمرغ | گرم و خشک | سرکه، روغن | |
| غاز | گرم و خشک | آب انار، زیره، دارچین، فلفل، زنجبیل | |
| قرقاول | گرم و خشک | سکنجبین | |
| کبوتر | گرم و خشک | پختن با آبغوره یا سرکه، کرفس، سماق، شوید، تره، نخود | |
| کبک | گرم و خشک | ترشیهای طبیعی، سکنجبین | |
| گاو | گرم و خشک | دارچین، فلفل، زنجبیل، پیاز، گلپر، سیر، زیره | |
| گنجشک | گرم و خشک | آبانار، آبغوره، دارچین، هل | |
| گوساله | گرم و تر | گشنیز، سماق، مرزه | |
| گوسفند | گرم و تر | گشنیز، سماق، مرزه | |
| انواع ماهی | سرد و تر | پختن با روغن کنجد یا بادام شیرین، زنجبیل، آویشن، عسل، ادویه گرم | |
| ماهی حلوا سفید | گرم و خشک | پختن با روغن کنجد یا بادام شیرین | |
| مرغ | گرم و معتدل | ادویه گرم | |
| میگو | گرم و تر | سرکه، شربت انار، زیره، نعنا | |
| تخم مرغ | زرده: گرم/ سفیده: سرد | ادویه گرم، کمی نمک | |
| پاچه | گرم و تر | گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین | |
| جگر سفید | گرم و تر | زیره، خیساندن در سرکه و سپس کباب کردن، دارچین | |
| جگر سیاه | گرم و تر | ادویه گرم، کمی نمک، دارچین، گشنیز، زیره، سرکه، کباب کردن | |
| دل | گرم و خشک | آویشن، زیره، فلفل، گلپر، خواباندن در روغن کنجد و بعد کباب کردن | |
| زبان | گرم و تر | پختن با سرکه یا گشنیز خشک، زیره، مرزه | |
| سیرابی | سرد و خشک | گلپر، سرکه، مرزه، زنجبیل، دارچین | |
| قلوه | سرد و خشک | کباب کردن با روغن زیتون، کمی نمک، فلفل، دارچین | |
| مغز | گرم و تر | نمک، آویشن، دارچین، زیره، ترشیهای طبیعی | |
| برخی انواع ادویه و گیاهان دارویی | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| آویشن | گرم و خشک | سرکه انگور | |
| انیسون | گرم و خشک | رازیانه، سکنجبین | |
| اسطوخودوس | گرم و خشک | سکنجبین | |
| بادرنجبویه | گرم و خشک | کندر | |
| چای سبز و سیاه | گرم و خشک | دارچین، زنجبیل | |
| خردل | گرم و خشک | روغنبادام، کاسنی، سرکه | |
| دارچین | گرم و خشک | کتیرا، مصطکی | |
| رازیانه | گرم و خشک | سکنجبین | |
| زردچوبه | گرم و خشک | آبلیمو | |
| زعفران | گرم و خشک | انیسون، سکنجبین | |
| زنجبیل | گرم و خشک | عسل، روغنبادام | |
| زیره | گرم و خشک | عسل، آویشن | |
| سماق | گرم و خشک | انیسون، پختن آن با بادنجان | |
| سیاهدانه | گرم و خشک | در سرکه خیساندن | |
| فلفل | گرم و خشک | روغنهای گیاهی سرد(برای گرم مزاج)، عسل(برای سرد مزاج) | |
| قهوه | سرد و خشک | زعفران، گلاب، زنجبیل، نبات | |
| کاسنی | سرد و تر | شکر سرخ، سکنجبین، دارچین، هل | |
| کاکائو | گرم و خشک | زعفران، گلاب | |
| گلپر | گرم و خشک | در سرکه خیساندن، رازیانه | |
| گل گاوزبان | گرم و تر | سندل سفید | |
| نمک | گرم و خشک | روغنبادام، آویشن، گوشت حیوان جوان | |
| وانیل | گرم و خشک | زعفران، گلاب | |
| هل | گرم و خشک | کتیرا | |
| برخی انواع آجیل و مغزها | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| بادام هندی | گرم و خشک | عسل | |
| بادام درختی | گرم و تر | عسل | |
| بادام زمینی | گرم و تر | عسل | |
| پسته | گرم و خشک | زردآلو، انار ترش، سرکه، آلو | |
| تخم آفتابگردان | گرم و خشک | آبغوره، آب انار، سرکه | |
| تخم کدو | سرد و تر | عسل | |
| تخم هندوانه | سرد و تر | عسل | |
| تخم خربزه | گرم و تر | عسل | |
| فندق | گرم و خشک | عسل، شکر سرخ | |
| کنجد | گرم و تر | عسل | |
| گردو | گرم و خشک | انار ترش، سکنجبین | |
| برخی خوراکیهای فرآوری شده | |||
| نام | مزاج | مصلح | |
| ارده | گرم و تر | سرکه، عسل، شیره انگور | |
| روغن زیتون | گرم و خشک | مغز کردو، مغز بادام، سرکه، عسل | |
| روغن کنجد | گرم و تر | عسل | |
| سرکه | سرد و خشک | روغن بادام شیرین | |
| سمنو | گرم و معتدل | سکنجبین | |
| شیره انگور | گرم وتر | تخم ریحان | |
| شیره خرما | گرم و خشک | سرکه، بادان درختی، سکنجبین | |
| عسل | گرم و خشک | آب انار ترش، آبلیمو، سرکه، گشنیز | |
| گلاب | سرد و تر | زعفران، شکر | |
